Curriculum

Bruno Doedens (1959) studeerde aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, specialisatie Landschapsarchitectuur. In 1990 wint Bruno Doedens de basisprijs Prix de Rome – Landschapsarchitectuur. Na het opdoen van enkele jaren ervaring in binnen- en buitenland richt hij in 1993 samen met Maike van Stiphout het bureau DS op. Het bureau krijgt bekendheid door het winnen van de internationale prijsvraag voor twee parken op de Potzdamer Platz in Berlijn (1995), die beiden zijn gerealiseerd. Het werkveld bij DS bestaat uit openbare ruimten en landschapsarchitectonische- en stedenbouwkundige opgaven. Na 12 jaar DS verlaat Bruno Doedens in 2005 het bureau om meer ruimte te scheppen voor experimenten aan de randen van het vakgebied waarbij de sociale en culturele aspecten meer centraal staan.

In het nieuwe Atelier Bruno Doedens wordt aan diverse projecten gewerkt en o.a. wordt Bruno Doedens door Architectenbureaus gevraagd bij landschappelijke en stedenbouwkundige opgaven te assisteren. Ook bij DS blijft Bruno Doedens als freelance projectarchitect betrokken.

Vanaf 2003 is Bruno Doedens bestuurslid van Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM) die hij samen met Frits Vogels heeft opgericht en waarvan hij vanaf 2007 artistiek leider is. Vanuit deze stichting is het genre Landschapstheater ontwikkeld, een interdisciplinaire samenwerking van landschapsarchitectuur, locatietheater en film, per project aangevuld met andere kunstdisciplines.

Bij alle projecten van Bruno Doedens staat naast deskundigheid en ambacht de verbeelding centraal. De fascinatie om ‘het onmogelijke waar te maken’, of te wel ‘om van water wijn te maken’, én de aandacht voor de langere termijn en de sociale en culturele waarden voeren de boventoon. Thema’s als het mobiliseren van de sociale energie en belangenmanagement zijn belangrijke aandachtsvelden. Vanaf 2008 is Bruno Doedens lid van de visiegroep ‘duurzame gebiedsontwikkeling’. Bruno Doedens geeft lezingen, workshops en is als docent verbonden aan de Academie van Bouwkunst van Amsterdam.

Voor informatie over de projecten bij DS zie: www.dsla.nl
Voor informatie over de projecten van SLeM zie: www.slem.org

Bruno Doedens

Frederik Hendrikstraat 9a
1052 HG  Amsterdam

info@brunodoedens.nl

06.55.328.203