Sandscapes & Woodlands

Strand van Strandeiland – IJburg

Op het nieuwe strand van Strandeiland realiseren we deze zomer de tijdelijke installaties ‘Sandscapes’ en ‘Woodlands’.

Sandscapes

‘Wij zijn natuur’ is de gedachte achter de ‘Sandscapes’ die worden vervaardigd door de Italiaans- Deense Kunstenaar Rikke Munkholm Laursen. ‘Sandscapes’ staat voor herkenning en verbinding. Iedereen en alles is deel van het wonderlijke en complexe ecosysteem Aarde. De ‘Sandscapes’ zijn dagelijks op het nieuwe strand van Strandeiland te zien van 24 juni tot 16 juli 2021. Terwijl nieuwe ‘Sandscapes’ worden gemaakt vervagen de oude door de wind.

Woodlands

Daarnaast maken we met meer dan 50.000 splitbamboestokjes poëtische tekeningen in het zand – ‘Woodlands’. De stokjes worden geplant met de hulp van vrijwilligers. Elke dag een nieuw tafereel, tien dagen lang, in drie perioden.
Je kunt meedoen op de volgende dagen tussen 10:00 en 19:00 uur: don 1, vrij 2 of zat 3 juli; don 14, vrij 15 of zat 16 juli; en don 29, vrij 30 of zat 31 juli of zon 1 aug. Locatie: Strand van Strandeiland, aan het einde van de Pampuslaan, Amsterdam. Weersomstandigheden kunnen verschuivingen in de agenda opleveren. Houd voor actuele informatie deze webpagina in de gaten.

Donderdag 1 juli
Impressie 1, 2 en 3 juli 2021
15 juli
15, 16 en 17 juli
Sandscape met Chris Corstens